Abril 2010
Dom
Seg
Ter
Qua
Qui
Sex
Sab
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
arquivos
2014
2013
2012
2011
2010
2009
Posts mais comentados
30
Abr
10

In that dietary glycemic load and glycemic index have been postulated as contributors to cardiovascular disease, researchers at Italy's National Cancer Institute investigated dietary patterns of 15,171 men and 32,578 women, who were followed for nearly eight years.  The researchers found that those women who consumed the most carbohydrates were at a two-fold greater incidence heart disease, as compared to those who consumed the least carbs.  Further detailed analysis showed that the risk was specifically associated with higher intake of high-glycemic foods, that is – simple carbohydrates.  The team concludes that: “High dietary [glycemic load] and carbohydrate intake from high-[glyemic index] foods increase the overall risk of [coronary heart disease] in women.”

 

Link: http://www.worldhealth.net/news/carbs-raise-heart-disease-risk/

 

Evite ingerir grandes quantidades de alimentos com alto valor glicémico ( pão, doces, batata, alimentos com farinha branca refinada...).

publicado por Drª Catarina Cunha às 10:25
|  O que é? | favorito
De saude a 8 de Maio de 2011 às 15:50
excelente artigo! muito obrigado, todos estamos sujeitos a um problema de coração, por isso todo o cuidado é pouco. Obrigado

mais sobre mim
pesquisar neste blog
 
últ. comentários
BoasOnde posso comprar a batata yacon em Portugal?...
Gostei muito do artigo porque fala do impacto da a...
excelente artigo! muito obrigado, todos estamos su...
Como ninguém comenta... Eu concordo plenamente. Ma...
Não entendo como os pais podem alimentar as crianç...
blogs SAPO